U kunt bij mij terecht voor het behandelen van:
Eelt-kloven, likdoorns, schimmelnagel of mycosenagel, voetschimmel of zwemmerseczeem, ingroeiende/ingegroeide teennagel, diabetische voet, reumatische voet, risicovoet, nagelregulatie d.m.v. nagelbeugel, nagelreparatie d.m.v. gel of acryl, antidruk techniek met vilt, wratbehandeling d.m.v. bevriezing met stikstof, wegbranden met een cryopen of salicyl zalf 40%
Met de volgende veel voorkomende behandelingen ga ik als volgt te werk:
Mycose of schimmelnagels
De schimmelnagel wordt zoveel mogelijk weg geslepen zodat er een schone nagel ontstaat. Dit is is pijnloos, en belangrijk voor de genezing i.c.m. een anti-schimmelmiddel.
Er zijn schimmeldodende middelen voor dagelijks gebruik.
Daarnaast zijn er medicamenten die u op recept via uw huisarts kunt verkrijgen om de schimmel vanuit het lichaam uit aan te pakken, maar ook dan moet de nagel regelmatig dun geslepen worden door uw pedicure.
Ik kan u ook met een nieuwe Method A therapie behandelen. Dat is een intensieve opschoon methode met geheel natuurlijke componenten.
Op een traumanagel kan ik een reconstructie uitvoeren. Dit product bestaat uit een gel of acryl, materiaal dat flexibel en sterk is, en waarmee ik een nagel opnieuw kan opbouwen.
Ingegroeide teennagel
Ingroeiende teennagels zijn een veelvoorkomend probleem.
Ik verwijder de nagelhoek of de punt of slijp die vrij zodat de pijn verdwijnt.
Preventief kan er een stukje copoline (vilt) onder de hoek geplaatst worden of voor de lange termijn een Podofix nagelbeugel.
Door een beugel te plaatsen op de ingroeiende nagel word de nagel “gelift” uit de nagelwal, neemt de pijn af, en kan de nagel weer over de nagelwal heen groeien.
VOORDELEN:
- onmiddellijk verlichting
- draagcomfort
- sneller genezing van de ontsteking
Diabetische voet
Op dit moment zijn er ongeveer 800.000 diabetische patiënten in Nederland waarvan een kwart vroeg of laat te maken krijgt met complicaties aan hun voeten. Door de hoge bloedsuikers kunnen de zenuwen beschadigen (neuropatie) waardoor pijn niet meer gevoeld en wondjes niet meer opgemerkt worden. Omdat in veel gevallen ook minder bloed- en zuurstoftoevoer plaatsvindt, genezen wondjes minder goed.
Voor een diabetische patiënt is het zeer belangrijk om zijn of haar voeten regelmatig zelf te controleren en te laten controleren en verzorgen door een medisch pedicure. De behandeling bij diabetici is hetzelfde als bij een niet-diabetici. Alleen heeft uw medische pedicure extra scholing gevolgd om deze problematiek vroegtijdig op te merken door middel van een screening en zo nodig te behandelen of door te sturen naar uw arts.
Reumatische voet
Reuma is niet één ziekte maar een verzamelnaam voor meer dan 100 aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Van elke 10 Nederlanders heeft er één reumatische klachten. Kenmerken zijn aanhoudende pijn in gewrichten, pijn in spieren en pezen, stijfheid en moeite met bewegen. De meeste reumatische klachten hebben een grillig verloop, soms rustig, dan weer actief.
Enkele aandoeningen leiden tot specifieke voetproblemen.
- Stand-afwijkingen aan de grote teen (hallux valgus)
- Noduli (reumaknobbels)
- Gewrichts-onstekingen aan beide voeten
- Zwellingen PIP-gewrichten
- Hielspoor
- Overtollig eelt
De medisch pedicure zal uiterst voorzichtig te werk gaan en zo nodig druk ontlastende technieken gebruiken.